меню

закрити

ua
ru ua en

THUG LIFE або лихі 90-ті по-американськи

У червні нашим замовникам з Канади відвантажена перша промислова партія декорованих пляшок Thug Life. Назву бренда можна перекласти як «Життя головоріза» або «Бандитське життя». Термін став популярним завдяки відомому афроамериканському реперу Тупаку Шакуру, який створив однойменну групу на початку 90х. Йому також належить авторство цілого кодексу T.H.U.G. L.I.F.E. (The Hate U Give Little Infants Fuck Everybody – щось на кшталт «Наслідки зла, яке ви робите немовлям, відчують на собі всі»), прописуючого що дозволено та що забороняється робити вуличним головорізам. Зокрема, «правильний» бандит зобов’язаний поважати старших, піклуватися про близьких, захищати дітей, не хуліганити у «під контрольному» йому районі. В принципі, кодекс T.H.U.G. L.I.F.E. можна було б цілком переплутати з Уставом піонерської організації імені дідуся Леніна, якщо б не перший пункт: «Новий боєць повинен знати, що в нього є три шляхи: а) він розбагатіє; б) він піде у в’язницю; в) він помре». Ну, тобто, юний ленінець, звичайно, повинен був без краплі сумніву пожертвувати свободою або навіть життям за віру у світле комуністичне майбутнє. Але розбагатіти йому точно ніхто не обіцяв.

Ну, а ми, мабуть, «Підемо іншим шляхом», як казав вище згаданий Ульянов (Ленін) та подивимося на декор пляшки. Матова пляшка має «вікно» у вигляді трикутника, через яке «дивиться» «всевидюче око» - один з основних масонських символів. Крім «всевидючого ока», ми бачимо інший масонський знак – циркуль та косинець з вписаною між ними буквою G (одні вважають, що вона означає God (Бог), інші – Geometrician – Геометр, найвища істота в масонській ієрархії). Невідомо, який зв'язок існує між Орденом  Вільних Коменярів, вуличними бандитами та хип-хоп культурою. А також надруковані поблизу скрипковий ключ (навіть не знаю, чи потрібен реперам нотний стан) та абревіатура MOB не додають ясності. До речі , T.H.U.G. M.O.B. – це ще одна точка зору на наш не ідеальний світ, від Тупака Шакура: «THE Hate U Give Minorities Obviously backfired» - ненависть, з якою ви ставитесь до неповнолітніх, обернеться ударом у відповідь.

Проте цілком зрозуміло, що при створенні декору пляшки Thug life був використаний широкий арсенал технологій та матеріалів – хімічне матування з ефектом «вікна», друк високотемпературними фарбами, в тому числі який містить драгметали і створюючи ефект відновлення прозорості матового скла. Дуже сподіваюсь, що наша робота сподобається «цільовій аудиторії». Адже один із пунктів кодексу T.H.U.G. L.I.F.E., про який ми згадували раніше, починається так: «Ми робимо все красиво».

Ну, ось і ми намагаємося, аби все було красиво. І адже виходить!