меню

закрити

ua
ru ua en

Еко-проект FUTUR-AQUA - Грета Тунберг була б задоволена!

Глобальне потепління, засмічення океану, токсичні викиди в атмосферу ... Питання екологічної безпеки вже не перший рік залишаються на міжнародному порядку денному. До руху проти подальшого забруднення нашої планети приєднуються все нові і нові активісти, серед яких не тільки вчені і політики, а й письменники, художники, зірки кіно і музики. Бред Пітт та Леонардо Ді Капріо, Емма Уотсон та Кейт Бланшет, Джастін Тімберлейк та Бруно Марс ... Всіх їх об'єднує участь у різних програмах і фондах, що фінансують рішення тих чи інших екологічних проблем.

Екологічність стає все більш популярним трендом на споживчому ринку, в тому числі і при виборі упаковки. Скляна пляшка якнайкраще відповідає зростаючому попиту на eco-friendly товари - вона не токсична, на 100% підлягає переробці, може використовуватися повторно. До того ж, на думку споживачів, скло найкращим чином зберігає справжній смак продукту в ньому.

Загалом, нам пощастило мати відношення до одного з найбільш «прогресивних» матеріалів і з перших днів роботи заводу ДАНКО ДЕКОР ми намагаємося підтримати високий «екологічний статус» склотари, впроваджуючи методи декорації з мінімальним впливом на навколишнє середовище. Ми були першими в Україні, хто розробив спільно з італійськими колегами багатоступеневу систему очищення технологічних стоків і повністю відмовився від використання досить токсичних сольвентних лаків на користь більш екологічних фарб на водній основі. Наші автоматичні лінії обладнані високоефективними системами електростатичного розпилення останнього покоління, які дозволяють переносити на виріб до 95% фарбувального матеріалу, а друкарські машини оснащені установками УФ-засвічення, що дає можливість застосовувати фарби, які не потребують енерговитратної високотемпературної сушки.

Отримавши замовлення від FuturAqua Mineral Water Company з Угорщини, відразу стало зрозуміло, що у нас з'явився не тільки новий замовник, але й  команда однодумців! Слоган «FuturAqua - майбутнє води - вода майбутнього» відображує прагнення компанії організувати виробничий процес таким чином, щоб звести до мінімуму наслідки своєї діяльності для природи. Тож не дивно, що в якості упаковки для води FuturAqua була обрана саме пляшка з самого натурального і нейтрального матеріалу, скла, а декор склотари покликаний підкреслити кришталеву чистоту та екологічність продукту. Шовкотрафаретний друк на круглій прозорій пляшці виконаний таким чином, що елементи на фронтальній і тильній стороні формують цілісне зображення, причому деталі декору, надруковані ззаду, виглядають об'ємними завдяки ефекту збільшувальною лінзи, який створює наповнена водою скляна ємність. Лінійка представлена ​​в двох дизайнах (мінеральна вода газована і натуральна), що зберігають єдиний стиль, який легко впізнати і відрізняються колірним рішенням.

Оскільки, замовник планує багаторазово використовувати декоровані скляні пляшки FuturAqua, особливу увагу було приділено стійкості декору до механічних пошкоджень - промислові випробування підтвердили, що навіть після декількох циклів розливу, декорована склотара не втрачає своєї первинної привабливості.

Загалом, приємно усвідомлювати, що частка твоєї праці є в проекті, одна з цілей якого – формувати відповідальне ставлення до використання природних ресурсів і зберегти планету придатною для життя наступних поколінь. Грета Тунберг була б задоволена!