меню

закрити

ua
ru ua en

Наші пляшки у самісінькому серці Європи

У жовтні цього року була випущена перша партія декорованих пляшок для нашого партнера зі Словаччини, компанії GAS Familia Ltd. Наразі популярна горілка Goral, відзначена за бездоганну якість численними нагородами на міжнародних конкурсах, буде розливатися в пляшки, виготовлені в Україні та декоровані компанією «ДАНКО ДЕКОР». Приємно відзначити, що географія поставок нашої продукції розширюється і поява нового партнера - великої алкогольної компанії з центральної Європи може служити цьому наочним прикладом.

Але, давайте повернемося до декору пляшок Goral Traditional. Центральне місце в декорі фронтальної частини пляшки займає, власне, гураль (звідси і назва горілки) - представник нечисленної етногрупи, що населяє передгір'я Високих Татр. Багата історія горян починає свій хід ще з XII століття, з плином часу, змішуючи їх з поляками, чехами, словаками та навіть українцями.

Одягаються гуралі красиво, яскраво. Вони взагалі намагаються всіляко підкреслити свою індивідуальність. Подивіться на декоровану пляшку Goral Traditional. На нашому гуралі білосніжна полотняна кошуля (сорочка), цюха (куртка з овчини), щедро прикрашена розкішною вишивкою і, звичайно ж, капелюш (капелюх). В руках у кожного поважаючого себе гураля обов'язково повинна перебувати цюпага (різьблений посох з набалдашником у вигляді сокири). Цей елемент засвідчує старовинні традиції гуралей, які колись користувалися подібними, але - справжніми сокирами і в домашньому господарстві, і для захисту від ворогів, і для рубки дерев.

Вірогідно, наш гураль зайнятий традиційної для жителів гірських районів роботою - випасом худоби.

Доповнюють загальну композицію декору пляшки ТМ GORAL вершини величних Татранських гір і традиційний гуральський арнамент.

При роботі над даним проектом ми застосували хімічне травлення скла, для якого використовується матуючий склад, виготовлений компанією «ДАНКО ДЕКОР» на спеціальному обладнанні, розробленому інженерами нашого заводу на підставі багаторічного досвіду і з урахуванням найсуворіших екологічних норм.

Після хімічного матування пляшки були відправлені в цех шовкотрафаретного друку, де, завдяки прекрасній роботі відділу підготовки і фахівців друкарської служби, вдалося домогтися високого ступеня деталізації елементів дизайну і точної передачі кольору декору для популярного на Європейському ринку напою.

Пляшки з надрукованим зображенням зазнали високотемпературного випалу (600 ° С) і були відправлені на ділянку упаковки, обладнаній сучасними машинами німецької фірми MSK.

В цей же час прибула за готовою продукцією перша машина зі Словаччини. Як і завжди, декоровані пляшки були відвантажені замовникові «just in time».

Однак, це не кінець сюжету, а, скоріше, його початок - компанія «ДАНКО ДЕКОР» вже розпочала роботу над черговим замовленням для GAS Familia Ltd!