меню

закрити

ua
ru ua en

Незважаючи на карантин, FLY!

Так, авжеж, майже всі авіарейси скасовано, прогнози авіакомпаній невтішні, а перспективи майбутніх подорожей непевні... Але! Ніхто не відміняв політ думки, уяви, натхнення! Адже не дарма природа наділила нас безцінним даром - здатністю фантазувати, доповнюючи реальність новими сюжетами, образами, фарбами або ж вигадуючи дивовижні історії, які самі собою народжуються в нашій голові! «Самоізоляція» від зовнішнього світу не стає на заваді тим, чий «внутрішній» світ багатий і різноманітний, хто відкритий для творчого пошуку і для кого «карантин» - не тільки вимушене обмеження, але і можливість весь свій час присвятити улюбленій справі. Ось лише декілька історичних прикладів, які підтверджують справедливість цього ствердження.

У 1606 році через чуму театри Лондона закрили на цілий рік, а Вільям Шекспір, залишившись без роботи, за короткий час написав п'єси «Король Лір», «Макбет», «Антоній і Клеопатра».

Ньютон під час чумної епідемії в Англії 1665-1666 років зробив багато відкриттів. За час самоізоляції він створив диференціальне й інтегральне числення, теорію поширення світла, закон всесвітнього тяжіння.

Хоча ідея «Декамерона», ймовірно, народилася до епідемії чуми 1348 року, автор відомої книги, Джованні Боккаччо, написав свій найзнаменитіший твір під час вимушеної втечі з Флоренції в сільську місцевість Тоскани.

Ну і, звичайно, не можна не згадати про «холерний Болдінський карантин» Пушкіна восени 1830 года! У Болдіно Пушкін написав 32 вірші, цикл оповідань «Повісті покійного Івана Петровича Бєлкіна», «Маленькі трагедії», «Казку про попа і робітника його Балду» і, нарешті, закінчив багатостраждальний роман у віршах «Євгеній Онєгін».

Ми ж з особливим натхненням та максимальною самовіддачею присвятили час вимушених обмежень роботі над проектом FLY для нашого замовника зі Швейцарії. Можна без перебільшення сказати, що декорація пляшок для горілки, віскі і джину даної торгової марки була б неможливою без знань і досвіду, накопичених фахівцями Данко Декор за п'ятнадцять років. Технологічний ланцюжок робіт над цим проектом включає часткове фарбування з градієнтним переходом, а також друк і гаряче тиснення фольгою на пляшці конічної форми, що створює додаткові труднощі при налаштуванні обладнання. Сьогодні можна зізнатися в тому, що у нас були сумніви з приводу можливості реалізації деяких дизайнерських ідей. Більш того, навіть провідні європейські виробники обладнання не були впевнені в тому, що подібний декор можна втілити на промисловій основі. Тому, ряд технічних прийомів, що дозволили успішно впоратися із завданням, був придуманий нашими технічними фахівцями в ході численних тестів, що передували роботі над першим замовленням. Отже, декор для пляшок FLY виявився не тільки гарним, але й інноваційним з технічної точки зору!

Чи допоміг нам вимушений карантин сконцентруватися на вирішенні технічно складних завдань? Важко сказати. Хоча, якщо вважається, що Ньютону і Шекспіру він пішов на користь, то чому б не поширити цю теорію на весь колектив «Данко Декор»? І чим це наша Нова Водолага гірше Пушкінського Болдіно? І знову, схоже, політ фантазії готовий віднести нас кудись далеко-далеко ... Ну, а що тут поганого, let's FLY!