меню

закрити

ua
ru ua en

Стара Карпатія - магія старовини, укладена в склі

Старі Карпати, Сиві Карпати, незламний камінь, що піднявся в самому центрі Європи, могутня гірська система, чиї схили і вершини пам'ятають ходу римських легіонерів і цокіт копит лицарських коней. І ті й інші залишилися в далекому минулому, а Карпатські гори все також вкриті густими лісами, омиті водами незліченних цілющих джерел, на гірських вершинах як і раніше здіймаються білосніжні шапки вічних льодовиків. І так само, як в давнину, справжні горяни, споконвічні мешканці цього суворого краю з гордістю розповідають історію Карпатії, таємничої і незламної, на чиїх вузьких стежках, що звиваються між скелями, що в'ються від однієї полонини до іншої, легко заблукати без досвідченого провідника.

Тим, кого вабить романтика пригод, варто поглянути на старовинну карту, де лінії гірських річок зміяться серед лісів, що живляться численними притоками, де в мальовничих долинах, приховані від сторонніх очей, розташовані затишні містечка, неприступні замки і маленькі хутори.

Їх назви теж збереглися на карті, нагадуючи про багату історію і національне розмаїття Карпат. Звичайно, ми знаємо про те, що цей гірський край населяють українці, словаки, румуни, поляки. Але, чи багато нам відомо про те, хто такі гуцули, лемки, бойки або русини?

Знайти таємничу карту зовсім не складно, адже вона поміщена на кожній пляшці горілки «Old Carpatia». Таємничим чином старовинна карта перенеслася з пергаменту на скло сучасних пляшок, а створили це диво фахівці українського підприємства «ДАНКО ДЕКОР». Для цього їм не довелося просити про допомогу загадкових карпатських магів-мольфарів. Оригінальний декор упаковки для нового продукту з'явився завдяки професійній роботі фахівців харківської компанії, використанню сучасних технологій та застосуванню якісних матеріалів з Європи.

Карта нанесена на пляшку керамічними фарбами методом шовкотрафаретного друку з наступним запіканням в печі при температурі 600 ℃. При цьому, якщо на пляшках ємністю 250 мл декор виконаний на прозорому склі, то півлітрові пляшки перед установкою на друкарське обладнання піддаються хімічному матуванню, завдяки якому створюється популярний ефект «запітнілого скла».

Відкривши в колі друзів витончену пляшку «Old Carpatia», ви не тільки насолодитеся прекрасним напоєм і захопитеся тонкою роботою декораторів, але, цілком можливо, створите маршрути майбутніх подорожей в загадковий і прекрасний гірський край, розглядаючи стару карту на склі.