меню

закрити

ua
ru ua en

Світле мистецтво з темних століть Європи. Вітражі.

Собори ... Їх прекрасні золочені шпилі підносяться в багатьох містах і країнах незалежно від віросповідання тієї чи іншої держави. Як архітектурна спадщина минулого, нерозривно пов'язане з культурою того часу, ці будови, націлюючись у небо, заставляють перехожого зупинитися і, дивлячись на них, на мить забути про суєтни справи у нашому повсякденному житті і згадати про високе.

Собор приваблює не тільки з точки зору архітектури, собор - це обличчя міста, «сувенір на пам'ять», який залишається в твоїй пам'яті надовго, а значить, сам по собі є безцінним подарунком. У старовинних містах, пов'язаних невидимими нитками історії, таких як Львів, Київ, Краків і Брест, можна знайти подібні собори, кожен з них своєрідний, неповторний і величний. Як мені здається, найкрасивішим елементом старовинного собору є його вітражі: безліч різнокольорових скелець рука майстра майстерно поєднала в найкрасивіші орнаменти та візерунки, кожен з них унікальний і неповторний. Важко повірити, що яскраві вітражі прийшли до нас з Європи періоду темних віків. Є краківські вітражі, київські, львівські. Всі вони радують око як людини спокушеної, так і обивателя.

Таке ж враження справляють на покупця пляшки серії «Вітражі», створені компанією «Данко Декор». Чотири пляшки серії - «краківськи», «київськи», «львівськи», «брестськи», - кожна зі своїм унікальним малюнком, з'єднуючись, утворюють як би одне ціле. Можна довго милуватися чудовими мозаїчними вітражами, зображеними на цих пляшках. Хочеться купити всі чотири пляшки, щоб не втратити єдиний образ, що дійшов до нас з середньовічної Європи.

Малюнок нанесен на пляшку методом шовкотрафаретного друку. Він, до речі, теж вперше з'явився у Європі, а у нас спочатку застосовувався для тиснення книг. Спеціальні керамічні фарби, які після нанесення обпікаються в печі, якнайкраще передають тон і дух зображення, а матоване скло служить цікавим фоном для основного малюнка.

Серія пляшок «Вітражі» дозволить вам доторкнутися до світлого мистецтва великих майстрів минулого і пробудить інтерес до майстрів сьогодення. І хто знає, можливо, споглядання вітражів подвигнет вас на нові проекти та ідеї.