меню

закрити

ua
ru ua en

Лімітована колекція стаканів Pepsi у культовому ретро-дизайні

Давайте разом намалюємо у своїй уяві наступну картинку. Типова для 1980-х років ятка «Морозиво», а поруч стоїть черга за «Пепсі-Колою» у фірмового кіоску, розмальованого в яскраві червоний і синій кольори, що в ті роки виглядав доволі футуристичним. Радянські ж ятки були типовими і, як правило, виглядали як невиразні металеві будки. В той же час, торгові точки Pepsi відрізнялися яскравими кольорами, цікавими обтічними формами та великим фірмовим логотипом на даху.

В Радянському Союзі напій “Пепсі-Кола” з’явився наприкінці 70-х років, напередодні Олімпіади-80. Незвичайна форма пляшки з синє-біло-червоною етикеткою, що створена частково під впливом східного символізму категорії “інь-янь” та іноземне походження напою привертали увагу і викликали зацікавленість. Більш того, не в останню чергу тут мав вплив своєрідний флер "красивого західного життя", до того ж смак напою був дуже незвичним, не схожим на традиційні фруктові лимонади, знайомі жителям Радянського Союзу. Тому, не викликає подиву те, що дизайн культової пляшки Pepsi та смак її вмісту добре відомий багатьом з дитинства.

Але повернемося з порівняно недалекого минулого у сьогоднішній день. Наразі компанія PepsiCo динамічно розвивається, її продукція, як стверджує статистика, споживається близько мільярду разів в день більш ніж в 200 країнах світу.

В 2018 году Pepsi святкує 120-річчя свого бренду, на честь якого запускає кампанію Pepsi Generations. Святкуючи ювілей, компанія вирішила повернути на торговельні полиці впізнаванні «ретро» банки та пляшки. Вже сьогодні фанати напою з 55 країн можуть купити Pepsi, Pepsi Zero Sugar і Diet Pepsi у вінтажній упаковці.

Звісно, щоб повністю відчути смак вінтажною Пепсі, її варто пити виключно з правильного посуду. Тому, одночасно з «ретро» упаковкою для напоїв, компанія PepsiCo та її регіональні партнери, у рамках проведення промоакції, розмістили замовлення на виготовлення фірмових стаканів з символікою Pepsi, популярною в 80-х роках минулого століття.

Постачання такого брендованого посуду у країни Закавказзя не випадково довірили компанії «ДАНКО ДЕКОР». У нас вже був успішний досвід співпраці, пов’язаний з виготовленням декорованих стаканів торгової марки Mirinda, що також належить PepsiCo. Усвідомлюючи важливість проекту і довіру, що була виявлена до нас партнерами однієї з найбільших компаній світу, ми зробили все можливе, щоб виправдати очікування замовника. Був проведений ретельний підбір «фірмових» кольорів логотипа і пропорцій зображення на стакані. Щоб фарби виглядали насичено та яскраво, було прийняте рішення використовувати друк з «підкладкою», тобто кольорові фарби наносилися не безпосередньо на скло, а на своєрідний ґрунтувальний шар. Враховуючи, що обрана модель стаканів має, так зване, «товсте дно», яке надає посуду ефект преміальності, була потрібна адаптація режимів впікання фарб після шовкотрафаретного друку (випалу).

У підсумку з’явився продукт, гідний представляти один з найбільш популярних напоїв у світі. І як же чудово, що на масштабному полотні, що відображає більш, ніж сторічну історію легендарної компанії PepsiCo, тепер є і маленький штрих, зроблений українським декоратором скляного посуду, підприємством «ДАНКО ДЕКОР»!